| | |


Kamado; de kracht van keramiek


Koken in keramiek (aardewerk) noemt men Kamado. Al duizenden jaren wordt keramiek gebruikt om in te koken. Potten, schalen en ovens waren altijd van aardewerk. Keramiek is hittebestendiger dan metaal. Bovendien houdt keramiek vocht vast in de barbecue zodat de gerechten heerlijk sappig blijven. Wat is het verschil tussen een metalen en een keramische barbecue?  lees verder>


Hoewel tegenwoordig keramiek ook wordt toegepast in de lucht- en ruimtevaart, de autoindustrie en de medische wereld, is niet alle keramiek zonder meer geschikt voor gebruik in een barbecue. Naast hardheid en hittebestendigheid is poreusiteit ook van groot belang. Met meer dan twintig jaar ervaring met de ontwikkeling en productie van keramische barbecues, heeft Grill Dome speciaal voor de toepassing in barbecues de nieuwste generatie keramiek ontwikkeld: Terapex.  lees verder>


Grill Dome Airflow Design zorgt voor een schoorsteeneffect waardoor de barbecue al na tien minuten gebruiksklaar is. Probeer dat maar eens met een gewone houtskoolbarbecue!
Daarnaast kunt u Grill Dome aanmaken met gewone aanmaakblokjes; u hoeft geen gevaarlijke vloeistoffen te gebruiken. Grill Dome is net zo snel op temperatuur als uw heteluchtoven en daarom zult u Grill Dome het hele jaar door gebruiken, ook in de herfst en de winter.  Lees verder>

Michelin

Lees hoe Dick Middelweerd, chef-kok van restaurant De Treeswijkhoeve, Grill Dome ervaart.

Recepten

Hertenkalfsbil, gegrilde Fazant, Wildbiefstuk. Allemaal met volledigde ingredientenlijst en receptuur.

Videos

Bekijk in video hoe Wilde Ossenhaas, Canadese Bacon en Gebraden Kalfsvlees bereid worden op de Grill Dome.