Grill-Dome

Koken in Keramiek

Grill Dome is een keramische barbecue ook wel een kamado genoemd.

Keramiek isoleert heel erg goed. Van deze eigenschap wordt optimaal gebruik gemaakt bij het koken op een Grill Dome. De barbecue verliest geen warmte en vocht aan zijn omgeving. Daardoor blijft hij makkelijk op temperatuur en verbruikt maar weinig houtskool. De gerechten worden bijna altijd bereid met een gesloten deksel, zodat de warmte en het vocht onder de hoge deksel blijven (de "dome").Daardoor is een Grill Dome uitermate geschikt voor de bereiding van grote stukken vlees.

De voordelen van keramiek zijn:

  • de barbeque is binnen 15 minuten gebruiksklaar
  • de gerechten blijven mals en sappig 
  • de gerechten worden gelijkmatig gaar zonder aan te branden. 
  • je hoeft geen houtskool bij te vullen tijdens het barbecueën
Hoe dikker de laag keramiek hoe beter de isolatie werkt. Het is van belang dat de warmte zo goed mogelijk binnen de barbecue blijft en niet wordt afgegeven aan de omgeving.
 

Dus: In dit geval telt: hoe groter en zwaarder: hoe beter

Powered by Lightspeed